Wednesday, October 5, 2011

dapatkan url image di facebook dan paste di blog

 aku buat tutorial ny atas permintaan shuhadaa.. kwn aku ler.. ;D
-tutorial nie tok budak yang bru terjebak dgn dunia blog..
so harap korang paham laa yew

1. macam biasa. korang buka laman facebook .
pergi PHOTO atau album korang ..

TEKAN RIGHT CLICK > OPEN LINK IN NEW TAB / NEW TAB 

2. dia jadi cam nie tol tak ?
ABAIKAN GAMBAR BURUK DI ATAS.hehe
apa korang na buat lg?
RIGHT CLICK>VIEW IMAGE

3. Tiba2 dia jadi cam nie.. tol tak ?
nampak tak HIGHLIGT merah kat dalam pix tuh?

 TAK NAMPAK CLICK IMAGE TUH .
THEN COPY URL TUH .




4. Perg blog andaa DASHBOARD>NEW POST
Ada tak nampak icon RECTANGLE sebelah perkataan LINK?
kalo tak sebelah LINK , cari jew seakan2 rupaa icon kecil tuh(click image) .
then click .


5.IKUT je ARAHAN di GAMBAR

6.Gambar pon muncel ! jeng2 !!

ok .. lepas tuh na uat apa ea?
tekan jek add selected ..



yeaaaahh !!!
siappp pon sesi belajar kitaa..
mudahh dan senang kan?
Tahniah pada siapa yg dah berjaya dan memng sedia pndai ! ^^ hehe..
pada yg tak reti2 jgak.. urm ,aku pon tak tahu na terangkn bgaimana daah..


1 comment:

Selamat Tinggal said...

uwaaaa...bestnya.. abg baruu tahu.. haha.. thx