Friday, December 30, 2011

cara sign up Fbox

Dalam sehari aku buat 3 tutorial Fbox sahaja .. 
Yang menggunakan >Facebook login here <
Clues untuk > Edit fbox here<


kali ni mimi akan ajarkan bagaimana nak sign up untuk yang tiada Fb  atau malas nak gunakan Fb untuk sign up ... 
  
1 . buka http://www.fibox.ws klik sign up


  


2. Isi semua detail tentang korang . Make sure tick term of service   . Then klik Continue 



3. dia akan mengatakan yang activation email  telah dihantar ke email korang . 
so please check ur email k  .


4. Buka email , Klik link biru yang terdapat dalam email tu
(sori tiada gmbr untuk ini)


5. dia akan mengatakan yang korang punye akaun telah aktif.
korang login seperti biasa.

6. Ikut tutor ni pula >> Sini<<

Mimi refers sgt korang gunakan fbox sebab senang orang nak tinggalkan jejak kat blog korang nanti.

No comments: