Friday, December 30, 2011

Fbox seakan Shoutmix . Jom try !

Memandangkan shoutbox dah expired , mimi cadangkan korang guna Fbox.
Fbox lebih bagus dari cbox kerana Fbox automatik ada url blog kita .. tidak perlu penat taip url blog yang berjeler tu lagi . Dia juga mempunyai sistem Online user .. it means 2 dalam 1 laa.. tak de lah blog korang berat dengan online user sebb Fbox da ada semua tu ^^

clues untuk > Edit fbox here<
Cara sign up  >bagi yg tiada Fb<
  1. buka  http://www.fibox.ws kemudian klik pada sign up(kalau korang mls nak taip benda2 tuh tekan aje Login with Fb , lebih mudah & cepat )

   

Mimi akan ajar Orang yang gunakan Login with Fb oke .. yang sign up coming next entry
dalam kotak tu tulis la nama korang atau pape je k.. then klik Continue !

Klik setting pula 


Korang edit ikut cita rasa korang ..
kalau nak tukar warna pergi ke customize .

Siap dah ^^ boleh laa guna ..
PASTE KE DESIGN >PAGE ELEMENT > ADD GADGET > HTML/JAVASCRIPT

No comments: