Wednesday, December 14, 2011

Iphone 4s , kebaikan dan keburukkan

Siapa tak kenal Jenama Apple  . Apple terkenal dengan Teknologi yang sentiasa berubah ke arah lebih moden dan harga pon Cantik sangat \sampai sekarang aku tak mampu beli/
aku rasa lebih berbaloi beli mesin basuh berbanding fon apple .. fuhh ! Memandangkan aku memang tak suka phone touch skrin nih .. senang rosak & kotor.. dapat kat aku mesti hancurr..wahahaXD

Sekarang apple baru lancarkan Iphone 4s kat malaysia .. luar negara dahh iphone 5 dahh .. kita je terkedek2 baru nak iphone 4s .. Buat pertama kali nye aku rasa minat gilaa kat fon yang touch2 ni.. thank kepada Iphone4s sebab buat aku jatuh cinta kat handphone tuh , dalam angan jela aku dapat fon tuh..hmm
Aku jumpa satu je kebaikan fon nih .. Kalau korang nak reply meseg tak payah penat2 taip, tak payah baca meseg tuh sebab nanti ada orang baca kan . bila meseg masuk just cakap ' Reply ,how are you Sandy ? ' ..  automatik dia hantar .. easy right ? psstt ! korang tak paham ea? tengok video nihh dulu..



How  ? awesome kan ? ke ada yang terkebil2 lagi tak paham ? ulaang sampai paham ! (marah ni )
Setiap benda pasti ada keburukan dia kan .. macam manusia, mesti ada sifat buruk .
Aku saran kan , siapa yang English Terukk low or macam cali caplin , lupakan jela niat tuh kalau sebut 'Hour' pon salah kan ..hehe (not me k ;p)
Jom tengokk kenapa korang PERLU LUPAKAN NIAT NAK MILIKI fon tuh ..


hahaha.. funny kan .. itu baru singapore belum lagi Malaysia.. Malaysia macam2 pelat nye..
dalam Video ni ada dua keburukkan yang aku kesan .
1. dia salah tafsir apa kita cakap
2.automatik send meseg , tak boleh cancel.
contoh korang cakap main lepas je ' aku dah tak tahan dengan awek aku , aku nak break ' #ayat video translate# 
aku dapat bayangkan kalau aku kutuk orang yang aku tengah text  tiba2 ter sent . Memang Habiss lahh .. 
3 . duit cepat habis , sebab tak sengaja sent meseg or something else..

hei ! korang ingat Orang je ke reti mencarut ? telefon pon bolehh taw ..
jom tengok video seterusnya..

 
Salah cakap sikit jadi lahh macam tuhh , Korang pernah dengar tentang Cleverbot.com ?? 
salah satu mesin yang suka mencari masalah dengn manusia .. teknologi yang bijak jugak , kekdang kita ingat di kawal oleh manusia tetapi tidakk ..mcm tu juga dengan telefon ni , oke kembali kepada telefon , Sebenarnya fone nie bagus sangat , bukan salah fone tuh dia mula mencarut , salah kita yang ada broken english .. lain di tanya , lain pulak di jawab nye.
kalau korang speaking dengan mat negro pon belum tentu dorang paham korang cakap .. hehe

Siapa yang nak beli tuh mesti lah ada ciri-ciri ni ::
1. duit mesti adaa 
2.English mesti bagus
3.Mempunyai kesabaran 

Lepas korang tengok video tuh apa korang rasa ? dahh terkubur dahh impian aku .. wahahaXD

1 comment:

keysha said...

Tahniah menang contest huda
dpt free doodle nanti g kat blog keysha k

http://keysha1111.blogspot.com/2011/12/free-doodle-utk-10-pemenang-bertuah.html