Monday, December 19, 2011

Korang sayang blog korang tak ? so jangan spam link ye sayang

Dengar tajuk pon dah mcm erruuww pon ada kann .. sayang bagai #erreeuu!# ahaha..
oke back to topik .. korang tahu maksud spam link ? kecik sangat lah Spam link  tahu ? hehe

nampak tak gambar tuh ? nampak tulisan yang di boldkan warna merah tuh ? nampak tulisan yang warna biru macam yang ni http://mysterygurl97.blogspot.com/ ? itulah yang dinamakan spam link .. korang tahu tak risiko bila korang spam link korang banyak2 macam kat atas tuh ? ramai aku tengok budak fb aku suka sangat spam link .. geram aku tengok >,<

bila korang terlalu banyak spam & spam , nanti pihak google akan detect dan anggap korang spam .. tanpa pengetahuan korang blog korang automatik akan di delete/remove ..
korang sayang kan blog korang kan ? so jangan lahh spam lagi ea ^^

so kalau tak nak spam letak mcm ni myterygurl97.blogspot.com   tanpa huruf Http:// or www oke ^^

15 comments:

syakirah izwanie said...

Ohh, kalau camtuh dikira Spam ehh? Baru tahu. Heee xD

Qienah said...

xnak spam camne?xyh letak http:/ kan?

Misya_mimie said...

@Qienahyup tak payah letak http:// atau www

Sazuan Helmi said...

terbaik!

Qienah said...

2le, akak konpius kdg2..npe spam..akhir paham juga..10q ye..slmt berkenalan..

Misya_mimie said...

@Qienahwelcome ^^ sharing is caring ^^

Anonymous said...

hmm...pelik r...sy xde la spam pun tp tetap kene remove gak...

-Kamil Kahar-

Misya_mimie said...

@Anonymous yeke tada ? cuba fikir balik . or mayb haker kan

NiaLidia. said...

tolong lah sebarkan benda ni pada umum sbb kadang2 sakit hati bila dia spam pada komen ping blog kita , dh tegur pun still ada , xpasal2 nanti kitaa yang kena. nice entryyy!

Nur Hanini Hurul Ain said...

Assalamualaikum Mimi , kalau spam link orang dekat blog kita ke agak-agak pihak google akan buang juga ke blog kita ye ?? yang spam tu hanya dekat FB je ke atau dekat blog juga ye ? hehe

Misya_mimie said...

@Nur Hanini Hurul Ainblog pon ada juga .. tuh sebab kena pakai waiting moderation(approve komen) .. boleh tahu mana spam sbb dah di asingkan

Nur Hanini Hurul Ain said...

okey mimi . Terima kasih banyak-banyak ^^ ting2 ( angkat kening sikit )

syaie said...

ooowww.. bru ak taw.. yg orng sebut spam link2.. tuw bnder tuw.. tq sbb bgtaw...

Mish Chocolart said...

takpaham lagik ..

kakfazy_princess said...

oww.. baru tau.. tengs yewk..