Friday, December 2, 2011

satu , satu masalah datang timpa aku

Harini aku nak Ping 2 , 3 entry sbb hari ini aku terlebih rajin .. hehe .. actually aku nak lepaskan gian setelah berejam cuba buka blog ni

tadi aku bawak lari laptop dari bilik akak aku , abik kesempatan bila dia tak dpt balik hari ini sbb out station lah kata nye.. then aku ponteng sekejap dari jaga anak buah.. huahua XD jahat kejap


lepas je mandi , aku masuk bilik hidup kan ejin on lappy .. tapi tak memberi kan kesan pape pada laptop ..
sudahh , apa pulakk kali ini ! punye aku godek lappy nie , tgk changer terpasang je.. tada bnda yg tercbut..
tapi apasal lappy nih tak menyala.. otak aku sudah fikir mcm2 tuduhan , fitnah atas kesalahan yg aku tak buat ! oh no !!

aku jerit panggil adik aku.. aku paksa dia buka lappy .. atas berkat tgn dia , buka jugak lappy nie.. syukur alhamdullilah.. hehe..

tapi benda paling aku fed up , bila aku cuba buka blog /nak log in/ tak boleh .. keluar image nih ..
asal aku taip blogspot.com  hampeh satu apa tak jadi .. benda tuh jela dok keluar.. bosan aku tgk..
punye aku tekan instruction dia , ada lah jugak membantu ..
Ting !! *idea dtg* aku pernah teringat yg dulu pon pernah jadi mcm nie di sebabkan tarikh lappy tak betull .. betul lah apa aku jangka..
so aku betul kan ikut tarikh hari ini .. tapi aku tak perasan yang aku pergi setting tarikh 3 dec 2010.. bukan 2011 .. itu yg aku pelik apasal tak boleh lagi ni.. on , off lappy ni 3,4 kali.. still mcm tu..
dengan tak puas hati nye aku bukak google translate .. aku cuba perhati betul2 apa yg salah ..
kesalahan di kesan iaitu pada tahun yg aku setting.. akhirnya aku lega kepuasan .. hehe
dapat lah jugak aku buka blog ni.. naik gila aku fikir.. siapa lah pergi ubah tarikh .. hmm

kali ni , aku tak nak cerita tentang maslah.. tentang perubahan youtube.com aku pasti ada yang perasan tentang perubahan rupa baru youtube.. sedang aku mencari ketenangan .. aku cuba buka youtube sbb aku mengidam sgt nak dengar lagu im your... huhu.. klo aku tak ngidam , entah bila aku dpt tahu en.
aku tak sempat lagi godek2 youtube tuh .. nanti2 jela aku jelajah ..

No comments: