Friday, December 2, 2011

Tutorial Pink Heart beat

percaya tak itu yang aku buat ? korang akan percaya nanti.. 
hari ini aku akan buat tutorial yang agak panjang tapi mudah je kalau korang faham apa yg aku akan ajar ^^
  • Tekan Sini  <awesome kan >
  • First buka photoshop korang .. aku guna cs5 , tapi jenis lain pon boleh .
ikut je step gmbr tuh (klik gmbr untuk pembesaran tak sihat )




then korang tekan right klik free tranform path .. ejas sampai puas hati bentuk love tuh
>> tekan right klik kat sidebar tu , pilih blending options. ikut gmbr di bawah

Drop shadow
Inner Shadow:
Inner Shadow
Inner Glow:
Inner Glow
Gradient Overlay:
Outer Glow:
Gradient Overlay
Outer Glow
Satin:
Sating
Note :: warna ikut pilihan korangg .. ikut ton mcm saya bg k.

Rupa dia kan jadi macam ini ::
 
 untuk jadi mcm gmbr kat bawah , duplicate love tu sampai 3 layer 
*rujuk gmbr*
/ ejas gmbr supaya nampak bertindan /

dah siap tekan (Ctrl+Shift+M).

 ERROr ! jangan ikut step kedua (dlm gmbr)
window> animation

frame 1

dia akan jadi mcm tuh , then baru tekan MAKE FRAME boleh rujuk Error td.
step seterusnya sama je  ::
frame utk 2
lepas tuh , make frame lagi .. mcm tadi ..
ulang step ni , tapi kena gilir-2 .. ulang setiap kali buat frame.
frame utk 3
keempat korang pndai2 lah buat..hehe.. sama je.. tapi layer 1 jgn sentuh.
Frame ke 5 mesti korang tak tahu kan mcm mana..
dia sama mcm frame ke 4.
frame ke 6 = sama dengan frame 3
frame 7= sama dengan frame 1

You should get 7 frames. Now set delay time .Save your work and enjoy the result .


fuhh ! akhirnya sesi belajar tamat .. penat nye ~~ hehe
*kalau tak faham boleh tanya  insyaallah saya boleh tolong*

No comments: