Friday, January 13, 2012

Islam sendiri tak Hormat Azan

assalamualaikum ..

actually entry ni dah ada kat draf .. cuma tak sempat nak publish je..tajuk macam bikin panas je kan .. relax dulu !!

oke  smalam  kat sekolah entah macam mana boleh terfikir tajuk yang mcam tu .. teacher bi mimi masuk kelas .. dia orang cina , mimi gelarkan dia W jela ye .. hehe..
kagum sangat dengan dia taww .. tengah kusyukk dia mengajar & kiteorang pulaa tengah sedap2 fokus kat dia .. tiba2 suruh stop ! Rupa-rupa nya dia stop sebab azan berkumandang .. Mimie  tabik betul dengan diaa .. kiteorang dalam kelas tuh terlalu fokus sampai tak dengar pon azan tapi dia tolong sedarkan kiteorang .. mase tu mimie dah fikir , 'memang Teacher the best laa ' .. susah nak jumpa orang bukan islam hormat kat azan .. kite yang islam ni pon , masih pokpekpokpek..suruh diam pon masih mulut bercakap , menyanyi , bermain bola bagai ..

kan bagus kalau semua orang islam macam tu ..
mimie bukan nak cakap laa yang islam ni tak hormat azan .. cuma kita kena laa contohi dari  orang lain juga .. for example my teacher  even dia bukan islam.. malu laa kalau sesama islam tak hormat azan kan ..

No comments: