Wednesday, January 4, 2012

Pisah kan MAIN WRAPPER (Denim only)

Nak buat macam tu tak ? dotted tu memisahkan post entry kita dengan sidebar.
Ia menampakkan lebih Kemas dan teratur..
kat blog ni korang tak boleh nampak sbb Mimi tak pakai .. gambar tu merupakan test blog mimi.
nak tengok tekan pergi Sini



1.Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates.
2. Tekan CTRL+F serentack search this code .post {
3.Delete kod yang MACAM NI sekiranya nya ada
4.Now copy cod dibawah dan pastekan di bawah kod step kedua tadi
    margin:2.5em 0.75em;
    padding:2px;
    font-size: 95%;
    background: #FFFFFF;
    border-top-left-radius: 25px 25px;
    border-top-right-radius: 25px 25px;
    border-bottom-left-radius: 25px 25px;
    border-bottom-right-radius: 25px 25px;
    border: 3px dotted #000000;
 BLUE CLUES !!
merah :: mimi sarankan ikut background post korang . kalau nak letak corak di belakang tukarkan kepada ' background: url (link image); '
hijau::ketebalan border
pink :: jenis border . boleh pilih dotted/dashed/solid
biru :: colour border tengok sini

No comments: