Wednesday, January 4, 2012

Pisahkan Sidebar wrapper ( Denim only)

c
 nampak dotted2 tuh ? oke , itu lah sidebar wrapper..
Siapa nak belajar buat ??!! angkat Kaki tinggi 2!hehe
oke , follow je step2 bawah ni k .. kalau tak paham tanya , kalau malu nanti rosak blog awak tu..huhu
CHOP2!! Credit kalau menggunakan Tutor ni !

2.Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates.
3. Tekan ctrl+f serentak search kod ni .sidebar .widget
4. Delete kod yang seakan-seakan macam ni
 
5.kalau dah delete , PASTE kan kod Ini DIBAWAH step KETIGA tadi
    -moz-border-radius: 20px;
    -webkit-border-radius: 20px;
    border-radius: 20px;
    border:2px dotted #000000;
    margin:2.5em 0.75em;

    padding:5px;
    font-size: 95%;
    background:#ffffff;
    }
NOTA
oren : ketebalan border
pink : jenis border ( dotted, dashed , solid) pilih hanya satu je k
biru : warna border
merah : warna background ..
kalau nak macam saya ada corak tukar kan ' background:#ffffff; ' ke >> background:url(link gmbr);

Colour boleh cari Di Sini

No comments: