Sunday, February 26, 2012

Freebies : DENIM ( Black , pink , gray )


Disebabkan mimie dah obses dengan Kelabu a.k.a gray mimie decide nak buat blog ..
mimie minat gray sejak mimie buat doodle muka mimie.. boleh tengokk kat bhgian header tuu.. (mcm la korang kisahkan) Mimie prefer korang tengok Di SINI & DISINI lebih jelaskan gambar dia ^^
bilaa mimi dahh siap buat semua nyaa.. dari A to S .. bukan A to Z oke.. Tak larat nak buatt semuanya..  bila mimie fikir  " nak tayang blog ni kat siapa , apa faedah buat cantik2?" dari mimie tak tahu nak buat apa.. baikk mimie bagi je template ni kat korang kann .. ^^

tak cantik pon .. biase je.. 
Kalau korang tengok background tu mcam tak sama corak je kann . hee! mimie crop sikit-sikit then combine kann .. masih nampak awesome kan ? haa tak ? sedihh nye T,T ( oke gedik kejap)



APA YANG ADA KAT TEMPLATE TU a.ka KEISTIMEWAAN
BLog achive ada scroll box
Pemisah antara Body blog & Sidebar
Header Hover 
Background yang awesome
Tajuk &  tajuk sidebar ada background
Underline background
cursor yang comel
 Sidebar (tajuk)Hover
 Sidebar content Background
SIZE Width :: 830
So kalau nak buat header ke , buat size tu k .. ( u all already know right ? )
Itu je kott.. tadaa laa istimewa mana kann ..
kalau nakk yang lain pandai2 laa tambah sendiri ye;p
MAKLUMAT PENTING
header tak berserta dengan template ni ( macam la korang nak sangat header buruk tu ) huhu

Tahu kan nak Guna ?
ke nak kena tunjuk tutorial gak?

RUJUK TUTORIAL NI >HERE<










9 comments:

lilac lollipop said...

ehh lawa la :) tp mcm mnew nk pkai nie ?

lilac lollipop said...

wrna biru n hjau x dek ea ???

Misya_mimie said...

@lilac lollipopnanti saya buat tutorial ye ^^

lilac lollipop said...

ngee ^^ thxn mimie :) mimie ley wat yg wrna biru pny x ?

Misya_mimie said...

@lilac lollipop insyaalah nnti mimie try buat

yad'z said...

wah cantik.... nice job... =)

Cik Cempaka said...

okay, nanti Cc tak terima mana-mana tempahan dudel panda ^^

Yumida said...

nice..pink vs. black...

follower ke 211

Pupel Liyana said...

cantik