Friday, February 3, 2012

Saat yang MEMALUKAN !!

Assalammualaikumm ..
Hari ni mimie nak luahkan perasaan ! Mimie memang perlukan someone untuk bercerita .. tapi bukan kawan2 mimie di alam realiti .. mimie lebih suka kongsi dengan rakan2 alam maya mimie.. 
Mimie lemah kalau bercerita secara berdepan .. pasti empangan nakk pecah ..

Masa ni mimie tengah kawad PBSMM a.k.a Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia ..
Mimie ni kira budak baru laa juga dalam kawad .. Mimie bukan lah seorang yang Tabah .. sikit2 nak nangis .. macam meluat kan ? mimie pon terasa macam tu .. tapi tadala kritikal sangat .. Mimie selalu nye akan nangis bila mimie buat Salah .. Macam kawad , pasti ada yang tak perfect right ?

Skip2 punye skip .. 
lepas mimie dapat CIKGU PERSONAL mimie dapat catch up ..
tapi bilaa kena buat dalam 1 Group mimie cam Bodoh  slow gilaa.. macam2 tak jadi .. ada je yang tak kenaa.. Last2 mimie give up !
Mimie tak pandang dorang .. pusing belakang pandang pokok .. 
Mula2 oke , tapi bila sampai bab DITEGUR/DiSENTUH kenapa tiba2 jadi lain ,  automatik Hujan pon turun .. dah macm  punat (button) sekali tekan/ bersuara terus hujan ..
Kira semua orang mimie marah ... tapi mimie lagi marahkan diri sendiri .. apasal laa aku slow sangat , asal aku tak macam diorang , asal aku tak tabah , kenapa tada perasaan nak belajar masa tu ..
habis BFF , dengan kakak2 tu aku naikkan suaraa.. tapi tada laa terukk sangat (yekot)
aku tahu diorang terasa sangat dengan sikap mimi ..
Aku kalau nangis tak nak siapa2 ganggu aku .. sebab tu aku kata LEAVE ME ALONE ! Go AWAY !
semakin diorang kacau samakin sesak nak menahan hujan tu ..
Setiap kali dah reda , dah banyak beristighar , mengucap , bertawakal sekejap pasti runtuh kembali apabila di ganggu .. see aku lemah untuk itu .
tak semena-mena mimie buat keputusan nak stop kawad .. ( means stop untuk hari tu je) tapi di tanya soalan yang berulang-ulang kali macam tak paham maksud aku sedangkan aku dah repeat banyak kali yang Stop latihan jee ! Lepas aku naikkan suara sedikit , baru diorang paham maksud kata2 aku .. lol =,=

Lepas tu blah masuk kelas jelaa ..
nak menangis tak senang .. ada je halangan .. Menangis itu baik untuk legakan sesuatu .. tapi ada orang kacau aku  nangis sepuas2nye ... so aku memang tak puas lepas sesalan ..

Lepas tu mimie decide nak tinggalkan kawan2 mimie .. mimie nak balik dulu ..
mimie mesti fikir " Kwan apa tinggalkan kawan sendiri " .. tapi mimie fikir juga tentang perasaan mimie ni , "nak empangan pecah lagi ke atau  nak buat diorang rasa serba salah dengan sikap mimie yang tetiba over nangis ni "
Sure lahh mimie balik .. tak sanggup tunggu untuk menangis lagi dengan soalan2 yang aku tak bersedia untuk jawabb .. lagipon cuba fikir kalau balik sama pon , semua mungkin diamm .. tak nakk lah jadi macam tu , itu bukan diri diorang tetiba senyapp sepi je..


NOTE UNTUK MEREKA YANG TERLIBAT :::
Seriusly aku tada niat langsung untuk marah2 , nak naikkan suara , nak halau korangg ..
Masa tu Emosi terlalu menguasai minda akuu .. aku minta maaf atas keterlanjuran sikap aku tadii ..

NOTE UNTUK PEMBACA ::
masih ada ke nak baca sampai bawah ni ? Macam tada je.. cerita mengarut je kann :)

NOTE FOR ME =))
masih nak ke aku masuk kawad ? ask to myself.. Idk .
anybody can give me answer ? and give reasonn .. (kalau adaa laa)

=== LAGI SUKA BELAJAR SECARA PERSONAL==
+++ AKU TAK SEKUAT YANG DI SANGKA+++

\\\ Dah lama tak menangis depan orang // hahahaXD

2 comments:

syaie said...

beb.. koe just kne yakin yg koe ley buat.. jngn give up!!! kteorng taw you can do it.. trust your self.. kaloe bab step2 tuw.. kteorng bley ajr koe.. take your time.. jangan terlalau mendesak diri.. lama2 nnty.. you will sucess.. kteorng bley tolong koe.. setiap manusia ada kelemahan. so, kte kne baiki kelemahan.. bukan biarkn je.. so, believe that you can do it..!!!

Misya_mimie said...

@syaiehahahaXD yelahh .. aku cuba jadi stabah yng boleh ^^ tp klo aku kata tak nak it means mmng aku tak nk dahh k