Friday, March 30, 2012

Lupakan cinta pertama teruskan hidup dengan gembira .

Assalammualaikum ..

Panjang sangat kan tajuk tu ? hehehe..
Pernah sayang kan seseorang lebih dari nyawa kita ?
selalunya benda ni terjadi pada FIRST LOVE ..

Lepas korang dah break mesti korang rasa lonely gila kan .. mana tidaknya dah terbiasa hari2 ada orang tanya kita Dah makan , buat apa , sayang sihat ? , ucap selamat malam .. Mesti terlangkah niat di hati nak cari someone yang boleh ganti dia ..

Tapi bila dah dapat , rasa macam tak sesuai .. Nak yang muka sama , perangai sama , pandai pun sama , kemahiran yang sama dan macam2 lagi laa .. Kalau boleh nak clone kan EX dia tu ..

Tapi mesti Jawapan  untuk mendapat perangai yang sama sangat2 mustahil ..
Korang sebagai perempuan mesti malu kalau nak minta kapel balik pada EX korang tu sedangkan korang dah 2 , 3 bulan clash ... kalau sehari dua tu mungkin ok lagi ..

Tapi bila korang pergi sesuatu tempat dan terjumpa Muka yang sangat seiras dengan EX lama korang mesti dalam hati nakk sangat tahu tentang diri diaa .. Tapi dia nakk ke berkenalan dengan kita ? kalau yang dah cantik tu tak payah cakap laa.. mesti yang lelaki nak .. bagaimana pula perempuan yang kurang cantik ? mesti semangat nak tegur tu 10% je.. apa yang mampu buat hanya la pandang dan pandang sambil imbas muka ex lama korang serta memori ..

Lebih baik kita redha je .. mungkin jodoh kita akan dtg lebih baik dari ex kita yang lama ..
bila dah ada bf baru jangan harapkan dia berubah ke arah perangai macam ex yang lama.. Biar dia jadi diri sendiri .. Cintakan dia kerana Diri dia   .. itu kan lebih baik .

yang masih belajar lebih2 lagi di alam persekolahan .. buat apa korang bercinta sekarang sedangkan belum tentu jodoh kita dengan dia.. Dosa je yang dapat even long distance relationship ;)

No comments: