Friday, March 2, 2012

Vector (software SAI)

 Thanks to Myra Azraff & wan Hazel sebab dia yang ajar mimie guna software SAI ni ..
Terpengaruh nak guna lepas tengok hasil satu laman web tumblr yang lukis comel2 menggunakan Sai ..
Ingatkan Sai ni tak best .. tak ku sangka, tak ku duga lagi best daripada PS ..
lebih mudah nak stroke dan mewarna..

mula2 tengok semua tool dia dah blur..
mana nak ubah size brush , mana tool nak stroke .. 
berkat tutorial myra terus pandai mahir buat vector .. bangga siot XD


even aku terasa muka aku agak berlainan sedikit =,=

lepas try buat satu doodle terus buat vector ( aku memang tak boleh lari dari buat vector) XD

9 comments:

myra azraff said...

oh man..hebak syamimi..trus boleh buat vektor..nice:D
akak ade sket2 keraguan kalau lukis vektor kat sai..tak tau kenapa..^^

Syafiq Rashid said...

nak link utk downlod SAI boleh ?

Misya_mimie said...

@Syafiq Rashid boleh cari kat wan hazel punya tutorial ^^

Misya_mimie said...

@myra azraff hahaha.. akak ragu2 buat vector tapi saya ragu2 nak buat doodle .. hehe

Syafiq Rashid said...

@Misya_mimie okay , terima kasih :)

keri ikhwan said...

kira superblah ni untuk percubaan pertama... bila dah bnyak kali buat nanti konfem bleh control line tu

Syafiq Rashid said...

sorry ganggu lagi . ada tuto cara nak buat doodle n vector guna SAI tak ??

Misya_mimie said...

@Syafiq Rashid untuk vector tadaa.. tapi kalau doodle ada la http://myraazraff.blogspot.com/2012/02/tutorial-melukis-doodle-menggunakan.html

keri : nak control line tu susah la.. padam sikit , terus terpadam terus line2 tu .. huhu

aliff zulfan said...

salam..syamimi admin cmne nak wat vector tu susah x???please balas kt blog sy zulfanzuhayr.blogspot.com... sy asyik tertanayer je bende ni