Sunday, November 4, 2012

Tutorial Google Chrome Theme

Assalammualaikum .

Dah lama betul tak buat tutorial sejak tamat Pmr .. godek punya godek google tengah-tengah malam buta pukul 1.39 pagi ni jumpa sesuatu yang "interesting" .. Pasti ramai yang dah tahu kan cara-caranya . Bagi mereka yang masih tak tahu , tutorial ni khas untuk korang ..

yang aku maksudkan dengan THEME adalah
ni rupa google chrome aku .. sebelum mimi pakai theme ni , google chrome mimi hanya berlatarkan warna PUTIH sahaja ..
Nak buat juga ? mudah sahaja ;)

1. Pergi ke Sini . Disitu terdapat pelbagai Theme yang korang boleh pilih . Malah artis korea pun ada !

2. Tekan image yang korang minat . Theme yang mimi gunakan ialah Baron Ueda .

3, Klik CHOOSE THEME . tunggu sampai file tu habis download . Then Refresh ! 

4.Done !!

3 comments:

Anne Nurain said...

dulu suka tukar2 theme.. sekarang dah jarang, banyak sangat theme yang comel2 smpai rambang mata d buatnya.. huhu..

Misya_mimie said...

@Anne Nurainhaha .. betul yu .. semua comel dan cantik smpai pening kepala nak pilih

Anonymous said...

I really appreciate your post and you explain each and every point very well.Thanks for sharing this information.And I'll love to read your next post too.