Thursday, November 22, 2012

Tutorial Photoshop : Fokus warna pada objek

Hari ni mimie dalam mood mahu belajar lebih mendalam tentang photoshop . Google punya google akhirnya jumpa satu tutorial yang simple tapi menarik . Mimie dapat belajar sesuatu yang baru tentang photoshop . Mimie nak share la korang satu video ni . Sila buka mood volume korang semaksimum yang mungkin taw ! 



Mimie tak tahu software yang pertamanya digunakannya tetapi apa yang mimie tahu apa yang dia gunakan dalam software pertama adalah basic sahaja . Sesiapa yang ada Lightroom boleh la guna . Lightroom tu sama sahaja dengan software dia guna . Bagi yang malas macam aku ni hehe, aku terus skip masuk photoshop CS5 . Photoshop jenis lain pun boleh guna tetapi mungkin ada perbezaan sikit . so sila PEKA .

Gambar yang telah mimie edit .
Seperti apa yang korang lihat , gambar nii fokus pada diri ku dan rumput tu ;) saja tak nak buang rumput tu .



Gambar yang di edit oleh orang tu 


Siapa punya cantik ? yelaa mesti la orang tu punya cantik . Kita ni newbie lagi dalam perkara macam tu . Akan aku terus menimba ilmu dalam perkara macam ni . Seronok taw bila dapat menghasilkan sesuatu yang tak pernah di buat^^
Kalau yang masih tak paham tu boleh la tanya mana tahu boleh membantu .. =D

No comments: