Wednesday, December 19, 2012

Navigation style III (hover)

Mimie telah diarahkan untuk edit satu blog . Kemudian cuba bermain dengan kod . try and error . Akhirnya berjaya membuat satu Navigation bar . So hari ni mimie created satu navigation warna biru untuk korang . 

LIFE PREVIEW 
life preview ni hanya untuk sementara sahaja

Credit to me if you use this

<style>
.hyosung{
width:1000;
text-align:center;
background:url(http://olhar-43.net/conteudo/patterns/patterns4/36.gif);
borderbottom:5px solid #C4F0FF;
position:relative;
padding:11px;
box-shadow:0 0 6px #87F5DB;
}


a.jieun{
background:#82F0FF;
color:#0613C9;
padding:5px;
font:10px arial;
margin-left:5px;
margin-right:5px;
display:inline-block;
width:65px;
text-decoration:none;
}

a.jieun:hover{background:#616BFF;
color:#fff;
</style>
<div class="hyosung">
<a class="jieun" href="LINK">HOME</a>
<a class="jieun" href="LINK">OWNER</a>
<a class="jieun" href="LINK">TUTORIAL</a>
<a class="jieun" href="LINK">FREEBIES</a>
<a class="jieun" href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=ID BLOG KORANG">FOLLOW</a>
<a class="jieun" href="http://blogger.com/home">DASHBOARD</a></div>
Untuk EDIT >HERE< Sila hati2 apabila edit
Adjust WIDTH mengikut lebar blog korang . 
Boleh letak di sidebar tapi kena adjust width dulu .

Tolong Comment bila dah ambil atau nak repost ye . Hanya nak tahu pendapat korang 














5 comments:

Lalaa said...

betul ke code syamimi ni ? sebab sama macam code wana ~ jgn marah , tanya je ^^

Syamimi_Tahir said...

@LalaaBetul . saya banyk gabung2kan code2 dari blogger2 lain . btw siapa wana?

Lalaa said...

@Syamimi_Tahir wana ? wana ialah blogger famous yang post banyak tutorial, cuba tengok post wana yang ni , sama kan code ?

Syamimi_Tahir said...

@LalaaBerbeza . sebab dia punya floating . Saya punya untuk body post . Code dia pun agak berbeza . Haha . bukan dia seorang je kan ada kod tu ;)
dah laa lala . kebetulan sahaja tu .

Lalaa said...

@Syamimi_Tahir hii :3 okay ~ saya tanya je, sbb kbelakangan ni banyak blogger yang re-post tuto