Monday, December 10, 2012

Tutorial Daftar Diri menjadi ahli Nuffnang

Tadi mimie ada buat Entry Nuffnang bagi duit kat mimie then someone ask me how to sign up.
Secepat yang mungkin mimie try nak buat tutorial . Tak baik buat orang menanti ;)

 1. pergi ke laman web utama dia http://nuffnang.com/ 
2.Klik Negara yang korang duduk sekarang . Kalau duduk Singapore pilih la singapore

 3. Akan keluar satu tab . Klik Join Nuffnang 

4. Isi semua form dia .

Next step mimie tak tahu apa jadi >,,< sorii !!! Kalau dia suruh masuk email korang untuk sahkan . Masuk jela email yang korang daftarkan tu . Rasanya semua tahu baca ;)hehe

 Nuffnang ni agak pelik . Mimie pun tak mahir sangat tentang Nuffnang ni . 
Korang tak boleh curang apabila dengan nuffnang kalau tak status korang tak akan jadi Gliteratti 
Sesiapa yang ada status Gliterati sangat beruntung . Pada mula korang  tak akan dapat status ni . Dalam sebulan kemudian baru ada . 
Info yang lain korang boleh Godek-godek sendiri kat nuffnang tu . Semua tutorial ada kat sana ^^

2 comments:

Azhafizah Md Nor said...

good tutor.senang untuk newbie follow nanti ^__^.keep it up!

Rio Fernando said...

saye tinggal kat Indonesia, but Indonesia tak ade kat situ. Nak Macemane?