Friday, October 7, 2016

3rd time Bought from Hermo. Review

Hye. Semalam aku ada cerita shopping kat Hermo kan ? Kali ni aku beli lagi barang dari Hermo. Tak niat pun nak beli lagi lepas 30hb Cybersale2016 tamat. Ingatkan promotion beli 3 item RM49 tak valid dah. Tah macam mana tgk tgk boleh lagi. Terus check out.

 
Packaging hermo sangat puas hati, habis dia balut dengan Air bubble. Hermo ni sangat menjaga kualiti barang supaya tak sampai pada pembeli kotak dah kemek sana sini.

 
Ni promotion 3 item RM49.
Etude house Bling Bling Eye Stick
Bourjois Rouge Edition Aqua Laque
Elianto Long Wear EyeShadow Stick



 
Etude house Bling Bling Eye Stick rm25.90 
yang ni aku ambil warna Little Bear Star. Warna macam coklat sikit, Dia ada macam macam warna . Pink , Biru tapi aku memilih warna yang lebih natural memandangkan aku tak suka pakai eye shadow , teringin la nak rasa macam orang korea-korea ni sebab diorangkan make up macam nude je, Natural look,
 


Bourjois Rouge Edition Aqua Laque Rm45.45


Warna yang aku pilih Fushsia Perche dari Paris. Pada mulanya aku beli sebab ni lipstick yang termahal untuk promotion 3 item Rm49 tu, Baik beli yang mahal mahal betul tak ? Berbaloi. Berani sungguh aku beli warna yang garang ni , Mungkin tengok gambar lain, sampai pun lain. Dia patut pink pink sikit. 
 
warna aku yang No 7. Dia tahan selama 10 jam, tak melekit, kalis air. Kalau terus sapu kat bibir, rasa macam over sangat warna dia. So aku calit kat jari letak kat bibir, Andddd Walah ! So sexy. Colour dia nice, Just dont put too much on ur lips.Love it!


 
Skin Food Black Sugar Honey Wash Off Mask RM46.90 RM28.50
Aku ni tak pakai pencuci muka sebab takut jerawat naik. Sementara cari produk yang sesuai aku pakai Madu Asli + Kulit Kayu manis tempek tempek kat muka . Alhamdullilah la kulit aku dah makin elok, jerawat makin surut. Aku dah lama usha produk ni dari Skin Food. Cara pakai dia macam mask je. Biarkana 10-15 minit kemudian basuh. Bau dia nice. Tak ada bau madu tapi wangi lah, Tapi kuantiti dia tak setanding harga asal. Mask ni campuran Madu + Gula. Bila tempek tempek kat muka tu rasa la ketul ketul gula, Tapi nice la, bila basuh tu rasa smooth je kulit,

L'oreal 6 oil Nourish Shampoo + Conditioner Rm40.80 Rm28.21
Aku tak merancang pun nak membeli tapi tengok jarak harga dia macam berbaloi je, sentuh rambut pula, ermmm boleh la walaupun tak berminyak, haha, 


No comments: